Започна ремонтът на първите  2,2 декара настилка на площад Жеравица в

...
Започна ремонтът на първите  2,2 декара настилка на площад Жеравица в
Коментари Харесай

Петдесетгодишните чинари в центъра на Монтана остават

Започна ремонтът на първите  2,2 декара настилка на площад Жеравица в Монтана.

Общата му повърхност е 35 декара като близо половината от тях са зелени площи. Първоначално ще бъдат сменени плочките на прохода от ул. „ Цар Борис ІІІ ” до бул. „ Климент Охридски ”. Това включва и късата алея пред Младежкия дом. По-голямата си част прохода е в зелен кулоар, формиран от  чинарите от двете му страни. Те са засадени при започване на 80-те години на предишния век и са били над десетгодишни, когато са пренесени в градската среда. Дърветата в централната част на Монтана ще бъдат непокътнати, като се изключи туите, които ограждат централния шадраван. Те ще бъдат сменени с други дървесни типове.

В идващия стадий ще бъде ремонтирана знаковата за площада комбинация „ Чипровски килим ”. Тя ще бъде отначало изпълнена от гранитни и бетонни плочи.

Проектът за възобновяване на площад „ Жеравица ” планува и реорганизация на централния шадраван. Той ще бъде с вътрешно осветяване, а най-високият воден дирек е планиран на 7 метра. Около фонтана ще бъдат обособени зони за отдих.

В парковата зона към площад Жеравица ще има нова осветителна система със 180 тела.

При откриването на обекта при започване на тази седмица кметът на Монтана Златко Живков прикани хората да проявят схващане и самообладание, до момента в който продължи строителството. То ще бъде разграничено на 7 стадия в другите зони на центъра. Ще се направени всичко допустимо да не се лимитира изцяло придвижването.

Кметът на Монтана разчита актуализацията на държавния бюджет да даде опция на общините да изпълнят строителните си стратегии в периодите, които имат, макар покачването на цените на строителните материали.

„ Имаме упоритостта да приключим реконструкцията на площад „ Жеравица ” до края на годината, само че това никога няма да е за сметка на качеството, сподели още Живков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР